Aromahoitajan koulutus Frantsilassa, osa II

Opiskeluni toinen viikonloppu oli syyskuun lopulla. Maisema Hämeenkyrössä oli hieman erilainen kuin elokuussa, kuitenkin edelleen lähes yhtä vehreä ja syksyisen raikas.

Pääsimme heti lauantaina Virpin opastuksella tekemään oman yrtti- ja aromaterapeuttisen öljyn. Kun pääsee tutustumaan eri yrtteihin ja valitsemaan oman sekoituksensa, sekä tekemään muutenkin itse, asiat aukeavat aivan toisella tavalla. Lopulta kyse on varsin yksinkertaisista asioista ja näitä voi helposti toteuttaa ihan kotioloissakin. Ensimmäisen sekoitukseni tuoksu ei kyllä ollut varsinainen aisteja kutkutteleva tuoksuelämys, joten harjoittelua tämä vaatii. Vaihtoehtoja oli lopulta niin paljon, että harkintakykyni taisi pettää. Innostuin tästä aiheesta joka tapauksessa ja odottelen jo seuraavaa yrttisesonkia 😊

Teoriapuolella kävimme läpi eri eteerisiä öljyä, ruoansulatusta ja aineenvaihduntaa, sekä niiden tukemista eteerisillä öljyillä. Yhdellä öljyllä on yleensä useammanlaisia hoitavia ominaisuuksia. Esimerkiksi mandariinin eteerisen öljyn sanotaan helpottavan pahoinvointia ja se sopii myös lasten vatsakipuihin, joten se on hyvin hellävarainen. Mandariinin lempeä tuoksu poistaa jännityksiä ja ihonhoidossa häivyttää arpia ja tekee ihoa elastisemmaksi.

Eteeriset öljyt vaikuttavat useammalla kuin yhdellä tavalla. Esimerkiksi tuoksulyhdyssä tai diffuuserissa ne imeytyvät elimistöön hengityksen ja hajuaistin kautta. Tuoksuilla on nopein vaikutus ihmisen reaktioihin. Hajuaistilla on suuri merkitys tunteisiin ja se voi herättää hyvinkin varhaisia muistoja tuoksuun liittyen.

Hieronnassa öljyt puolestaan vaikuttavat ihon kautta ja tässä kohtaa kosketuksen merkitystä ei sovi unohtaa. Mikä olisi ihanampaa kuin saada joka ilta rentouttava aromahieronta ennen nukkumaan menoa.

Harjoittelimme viikonlopun aikana jalkojen, sekä vatsan hierontaa. Aromahieronta on hyvin lempeää, tarkoituksella. Hellä ja rauhallinen kosketus tuntuu mukavalta, varsinkin silloin, jos on vaikeuksia rauhoittumisen kanssa tai stressi päällä. Vatsaa hierotaan harvoin ja moni häpeää vatsaansa. Sehän on usein se alue, jonka haluaa peittää ja näin ollen sen paljastaminen toiselle, ei välttämättä tunnu helpolta. Vatsan alueen hieronta tuntuu kuitenkin aivan yhtä ihanalta kuin minkä muunkin kehon osan hieronta. Varsinkin, jos vatsan toiminnan kanssa on vaikeuksia, se on kipeä ja oireilee muuten, niin sen hieronnasta saattaa olla apua.

Viikonloppuun mahtui jälleen paljon asiaa, joten lukemista ja asioiden sisäistämistä riittää. Pieniä paineita on, että oppisi edes tuntemaan öljyt ja niiden pääkäyttötarkoitukset. Tässä iässä huomaa, että tieto tuntuu välillä valuvan hanhen selästä suorilla alas. Intoa on enemmän kuin kykyä oppia tai muistaa 😉 Pyrin hyväksymään tilanteen tällaisenaan ja iloitsen kaikesta – kaikesta huolimatta ❤️ Tässä on kuitenkin kyse paljosta muusta ja koen saavani koulutuksesta paljon kaikkea muutakin kuin mitä varsinaisesti lähdin opiskelemaan.

Jätä kommentti